Home / Materiaal / Voerboot kopen

Voerboot kopen

Voerboot kopen? Dit moet je weten!

 

voerboot kopen

Deze voerboot is te koop bij Visvinder Oost

Een voerboot kopen? Dat een voerboot erg handig is zul je wel weten en dat karpervissen met het gebruik van voerboten je vaak meer vis op kan leveren weet je ook wel. Het bepalen van het juiste voerbootje is erg lastig door het enorme aanbod en verschillende mogelijkheden. De aankoop van een voerboot is niet goedkoop, daarom is het belangrijk dat je uiteindelijk de juiste voerboot koopt.

In dit artikel lees je alle tips die je kunnen helpen met het bepalen van je favoriete voerboot. Ook lees je tips over het gebruik van je boot en zie je alle mogelijkheden die er zijn en die misschien wel in de toekomst komen gaan. Ik hoop dat dit artikel een bijdrage levert in de aankoop van jouw voer of boilieboot

 

voerboten tekoop

Deze voerboot kun je o.a. kopen bij Fish Fun.

Welke voerboten zijn er te koop?

De soorten bootjes zijn legio. Zo zijn er bootjes voor een paar euro maar waarschijnlijk werkt deze boot ook maar een paar keer. Er zijn ook voerboten die het maand salaris van een advocaat kosten. Zijn deze dan beter? Er zijn heel veel verschillende merken en heel veel verschillende types. Kortom: Voerboten kopen kan best lastig zijn. Hoe maak jij je keuze? Lees verder om te zien hoe jij het beste en de juiste voerboot kopen kunt.

Welke voerboot past bij mij?

Voerboten zijn er te kust en te keur te koop. Toch kun je alleen de juiste voerboot vinden door te kijken naar je eigen visserij. Vis jij veel op kleine plasjes, meren en kolken? Of zit je op zwaar en groot water? Hiermee kun je variëren in de grote en stabiliteit van een voerboot. Als je alleen maar op klein water vist, kun je uit de voeten met een veel kleinere voerboot.

Varen op groot of klein water.

Op een groot meer zal een kleine boot bij een beetje ruig weer op de bodem belanden. Vis je op groot water en je hebt een klein voerbootje, dan vaak je boot niet kunt gebruiken. Het financiële plaatje is ook iets wat je in overweging moet nemen. Een voerboot kopen doe je niet dagelijks, maar het blijft een flinke som geld die er neergeteld moet worden. Daarop tegen blijkt goedkoop vaak duurkoop. Vind hier de juiste balance in als je een voerboot kopen gaat.

Laad capaciteit van je boot.

Ook door te kijken naar hoe vaak je een boot in zou zetten om te voeren. Een overweging die ik mee heb laten wegen, is de hoeveelheid voer die de boot moet kunnen “vervoeren” Vis je veel met particels of voer je veel kilo´s dan is het verstandig om te kijken naar het laadvermogen van de boot. 15 keer per dag naar je voerstek varen met 400 gram tijgernoten, boilies of duivenvoer gaat vervelen. Dit is handiger als je minimaal 2 kilo in eenmaal voeren kunt.

kopen voerboot tips

Deze boot koop je o.a. bij Marker World

Waar kun je ze voordelig kopen?

Nu direct op internet een voerboot kopen of morgen naar de winkel gaan levert meestal niet erg veel korting op. Beter is het wachten op de beurzen of open dagen. Het is dus niet de vraag waar kun je goedkoop een voerboot kopen, maar wanneer. Kijk ook naar de prijs en kwaliteit van de boot. Vaak zijn de goedkopere versies minder in kwaliteit van de gebruikte onderdelen.

Afhankelijk van het voerbootmerk dat je in gedachten hebt kun je bekijken wanneer er eventueel een actie te verwachten is. Carp Zwolle doet het vaak erg goed. Ook voor de winkeliers is dit een leuke beurs, maar zeker ook als je een voerboot kopen wilt, kun je veel besparen op je aankoop.

Voerboot op Marktplaats kopen.

Ik ken veel vissers die hun bootje op Marktplaats hebben gekocht. Alleen zie je vaak dat dit geen succes is. Je hebt er niets aan om een boot te kopen met mankementen of problemen. Nu is niet iedere te koop staande voerboot een probleem maar neem altijd de volgende zekerheden in acht.

  • Haal altijd je boot op.
  • Test de boot voordat je betaald.
  • Vraag altijd om een reden van verkoop.
  • Vraag naar de onderhoud historie.
  • Geen vertrouwen in de koop? Niet doen!

De actuele te koop staande boten op marktplaats bekijken? Ga naar www.marktplaats.nl/voerbootkopen

Video undercover voerboot kopen om je stek niet prijs te geven. (Geintje)

Uitbreidingen voor je voerbootje

Als je een voerboot hebt gekocht kun je deze vaak uitbreiden met handige extra’s. Aangename uitbreidingen zijn een dieptemeter en een gps systeem. Bij het kopen van je bootje moet je weten of er uitbreidingen mogelijk zijn.

Soms kan een bepaald type boot geen extra onderdelen en materialen meer kwijt of is er simpel weg geen mogelijkheid voor. Wil je wel met deze uitbreidingen werken? Dan zul je weer een nieuwe voerboot moeten kopen. Let hier dus op!

Toekomst van mogelijkheden

Tegenwoordig is er veel op voerboten te verkrijgen, veel meer dan alleen een dieptemeter of GPS systeem. Een onderwatercamera op je voerboot is bijvoorbeeld erg handig om de bodem of je rig te bekijken.

Een camera voor maar boven op de boot is bijvoorbeeld super handig voor het manoeuvreren tussen de takken. Ontdek het in de video.

 

 

Bij sommige types boten kun je beter wat extra verlichting laten inbouwen. Dit omdat de basis verlichting erg zwak is. Verder kun je kiezen voor een vijzel of een boilie shooter. Dit voorkomt dat je aas op een bult in het water terecht komt. Bekijk eens de video van de Boilie Dropper van de Big Dropper

 

 

Ook zijn er uitbreidingen met zonnepanelen waarbij je boot oplaad of weinig stroom verbruikt tijdens het varen. Zo kun je ook tijdens lange sessies altijd een beroep doen op je voerboot. Een voorbeeld van een zonnepaneel zie je in de video.

 

Als laatste nog een leuke video van bootjes met iets meer snelheid dan de gemiddelde voerboot. Bekijk de video voor deze high speed voerboten.

Kortom, met alleen een voerboot kopen ben je niet klaar! En reken er maar op dat er nog hele mooie ontwikkelingen komen de aankomende jaren!

Vragen of suggesties? Stel ze bij reactie!

Share Button

Over Martijn vd Beek

De auteur van dit artikel is Martijn van de Beek. Met karpervissen begonnen in 1996. Zijn passie van het vissen op karper doorgeven aan de jeugd is een van zijn favoriete bezigheden. Niets missen? Stuur hem nu een vriendschap verzoek op Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*