Home / Karpervissen tips / Vissen met warm weer

Vissen met warm weer

Karpervissen met warm weer

Op dit moment van schrijven is de temperatuur in Nederland behoorlijk hoog. Het lijkt de aankomende dagen ook weinig te veranderen. Voor veel karpervissers is dit de periode dat er weinig of minder gevangen wordt. De boilies blijven overdag liggen en er lijkt geen interesse in het aas! Toch zijn er een aantal tips die de vangsten weer op peil brengen met deze hitte. Lees daarom snel verder.

Video karper met warm weer aan oppervlakte van Joop Sir

Karper warm weer

Loop je langs het water dan zie je ze. Zwarte vlekken van karpers die tegen het oppervlakte liggen. Vaak loom en langzaam zie je ze voortbewegen en echte interesse ergens in lijkt er niet. Vaak ligt de karper te zonnen en te genieten van de zonnestralen. Dit is een perfecte manier om zichtbaar te krijgen uit welke vissen het bestand bestaat. Maar er is meer om te doen met deze warme dagen.

Tips voor warm weer met oppervlakte karpervisserij

karpervissen hoge temperatuur.

Het oppervlakte karpervissen is echt een unieke beleving. Op een water waar dit weinig is toegepast is dit echt een super manier om karpers te verleiden. Maar ook oppervlakte visserij is dressuur gevoelig maar hier zijn zeker weer tips om dit te doorstaan.

Het aas voor aan de oppervlakte karpervissen is wel bekend. Eigenlijk alles wat blijft drijven is interessant. Denk aan brood, honden of kattenvoer, maar ook cornflakes zijn geschikt voor het  karpervissen met warm weer aan de oppervlakte.

Om je karperaas extra aantrekkelijk te maken kun je dit een aantal uren van te voren soaken. Vooral olie houdende producten zijn helemaal top! Verder is vertrouwen het absolute toverwoord. De beste resultaten heb ik geboekt met vissen aan de oppervlakte door flink te investeren in voeren. Uren voeren en niet vissen.

Pas op het moment dat het werkelijk een vreet festijn is komt het aas met haak pas in het water. Het beste kun je meerdere plekken afvoeren en blijven bevoeren. Zodra het duidelijk is waar de karper met het warme weer het meest aan de oppervlakte los is sla je toe op die voerplek.

Tips voor het vissen met boilies met warmte

halibut pellets warm weer karpervissenVeel visser denken dat het karpervissen met boilies en warm weer niet samen gaat. Niets is minder waar. Verander je strategie. Zorg dat je flavours in alle lagen van het water komen en niet op de bodem blijven liggen.

Halibut pallets zijn met erg warm weer ook interessant om bij toe voeren of mee te vissen. De olie laat mooi los namelijk en bereikt alle lagen van het water. Verder komen boilies met een basis van olie ook goed tot zijn recht bij karpers tijdens hogere temperaturen.

 

Vragen of zelf tips? Stel of geef ze gerust!

Share Button

Over Martijn vd Beek

De auteur van dit artikel is Martijn van de Beek. Met karpervissen begonnen in 1996. Zijn passie van het vissen op karper doorgeven aan de jeugd is een van zijn favoriete bezigheden. Niets missen? Stuur hem nu een vriendschap verzoek op Facebook!

2 comments

  1. Hoe kun je het beste met harde wind aan de oppervlakte vissen? Ik vis bijna altijd aan de oppervlakte maar als er wind op het water staat zakt de karper hier dieper weg. Zijn hier ook tips voor? Bedankt. gr thijs

    • Wat je kunt doen is net onder het oppervlakte vissen. Daarbij kun je proberen plekken in de luwte te zoeken waar er geen wind staat. Hier ligt ook vaak karper alleen moet je proberen deze op het voer te krijgen. Als de stroming meevalt kun je ook de up and down mix inzetten van Solar. Deze kun je van bovenaf bevissen. Succes!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*