Home / Nieuws / Update: Hengelverbod PVDD. Alles kan kapot!

Update: Hengelverbod PVDD. Alles kan kapot!

Update naar aanleiding van eerder bericht over visverbod.

Eerder bericht: Visverbod Amsterdam

In deze update lees je onder andere het antwoord van Sportvisserij Nederland op het verbod om te vissen in Amsterdam. Daarnaast krijg jij de kansen om mee te werken tegen deze groep personen met hun obscurantistische denkwijze waarbij iedereen moet wijken en het eens moet worden met hun ideologieën. Wees waakzaam karpervissers! Onderschat deze vijand niet! Doe mee en laat zoveel mogelijk je stem horen!

Reactie Sportvisserij Nederland

  • Reactie Sportvisserij
  • Sprekers terug luisteren
  • Video, nieuws en artikelen
In hengelsportkringen heeft het initiatiefvoorstel van de Partij voor de Dieren Amsterdam voor een gemeentelijk hengelverbod voor ophef gezorgd. Dit voorstel kwam woensdag 29 oktober aan de orde in de raadscommissie Wonen van de gemeente Amsterdam.

Vanuit de sportvisserij spraken vier mensen in bij deze commissievergadering. De initiatiefnemer van het voorstel, PvdD-fractievoorzitter Johnas van Lammeren, hoorde de argumenten van de sportvisserij echter niet aan. De vergadering liep uit en Van Lammeren van de PVDD ging voortijdig weg in plaats van te luisteren naar de standpunten die de vier insprekers naar voren brachten.

Zo miste hij de gloedvolle betogen van Fred Bloot (adjunct-directeur Sportvisserij Nederland en president van de EAA), Juul Steyn (visgids Fishing Amsterdam), Ben Bermond (wetenschapper gespecialiseerd in pijnbeleving bij dieren) en Paul Kok (voorzitter Amsterdamse Hengelsport Vereniging). Nadat de sportvisserijsector haar zienswijze duidelijk had gemaakt, werd de bijeenkomst beëindigd. De betrokken raadslieden zullen zich in een volgende commissievergadering nog een keer over het onderwerp buigen. Zodra dit is gebeurd, gaat het initiatiefvoorstel de gemeenteraad in en zal erover worden gestemd.

Sportvisserij Nederland en de Amsterdamse Hengelsport Vereniging zitten er boven op en blijven deze zaak kritisch volgen.

Luister de sprekers en betogingen terug in de raadsvergadering. Vanaf 3.30.00 en/of lees punt 20 Beantwoording nadere en aanvullende schriftelijke vragen van resp. 28 april en 3 juni 2014 van het raadslid Van Lammeren inzake sportvisserij in Amsterdam Nr. BD2014-010061 • Ter bespreking en voor kennisgeving aannemen. • Geagendeerd op verzoek van commissielid Van Lammeren (PvdD)

Luister en kijk nu. Klik hier

Video debat stelling op AT5

Wat kun jij doen?

Er is een behoorlijke discussie gaande op allerlei forums en nieuwssites. Daarnaast zijn er een aantal leuke acties opgericht tegen het beleid van de partij van de dieren. Jij doe toch ook mee omdat je wilt blijven vissen?

Geeft je mening

Roelof Schut maakte een start met het geven van een mening op de Facebook pagina van de PVDD. Het enige geluid wat je moet laten horen is de volgende zin: ‘Nederland is een sportvisland en dat zal zo blijven!’ Even deze zin knippen en plakken ergens op de Facebook pagina van de partij: www.facebook.com/PvdDAmsterdam Zoals je ziet, is het aardig gelukt maar er moet nog meer bij!

Doe mee aan de poll op de website van de vroege vogels. Stem! vroegevogels.vara.nl

Deel dit bericht en laat zoveel mogelijk mensen meedoen, omdat we graag willen blijven vissen!

Share Button

Over Martijn vd Beek

De auteur van dit artikel is Martijn van de Beek. Met karpervissen begonnen in 1996. Zijn passie van het vissen op karper doorgeven aan de jeugd is een van zijn favoriete bezigheden. Niets missen? Stuur hem nu een vriendschap verzoek op Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*