Home / Karper / Tip voor achtersteuntjes – Hebben, hebben en hebben

Tip voor achtersteuntjes – Hebben, hebben en hebben

Vandaag wil ik eens een klein tipje meegeven, gewoon een slim dingetje voor onze visserij waarvan ik toen ik het langs de waterkant tegen kwam dacht “hebben, hebben, hebben”.

Inleiding

Voordat ik het bewuste artikel ga noemen eerst even een korte inleiding, veel van de tegenwoordige beetmelders hebben de knoppen op een plek zitten waar je eigenlijk je startoog van je hengel wil hebben.

Start oog van de beetmelder afhouden

Je loopt dan het risico bij een snoeiharde run (en dat bestaat hoor) dat de knoppen van je beetmelder schade oplopen. Je start oog 10 cm van het top oog afzetten is ook geen optie, want dan kan het nog steeds gebeuren zeker als je niet geheel rechtdoor vist.

Bij obstakels wordt het helemaal moeilijk. Je hebt dan je slib dichter staan of geheel dicht of je beetrunner strak afgesteld staan. Het startoog van je hengel aan de achter je beetmelder plaatsen heeft dan ook vaak geen zin.  Jij wil immers niet achter je hengel aanzwemmen.

Nash – Butt Lock

De firma Nash heeft echter de zogenaamde Butt Lock en als je de large versie koopt past hij op 99 van de 100 hengels. De butt lock zet je hengel vast maar met een simpele handeling heb je deze echter ook zo weer uit de houder in je hand.

karpervissen achtersteuntjes

Inmiddels heb ik deze en heb ze uitvoerig kunnen testen en het geeft mij een rustig gevoel aan de waterkant.

Gewoon even een handige tip. Bekijk ook meer tips over karpervissen

Share Button

Over Rene de Vries

De auteur van dit artikel is Rene de Vries. Hij vist sinds 1996 op karper. Naast auteur op deze website is hij de eigenaar van het reisbureau Fransekarpers.nl voor karpervisvakanties met of zonder accommodatie. Niets missen? Stuur hem een vriendschap verzoek op Facebook of volg hem op Twitter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*