Home / Karperaas / Stel je eigen boilie samen

Stel je eigen boilie samen

Eigen boilies samenstellen?

Vandaag willen ik u eens meenemen naar een site die ik tegen kwamen op het internet. Het is een bijzondere site die gaat over aas. Er is natuurlijk geen onderwerp in het karpervissen waar zoveel over gesproken of geschreven wordt als over dit aas. Er zijn heel veel mensen die hier een studie van gemaakt hebben, maar als de tijd of de zin je ontbreekt om je hier heel erg in te verdiepen is deze site mogelijk een echte uitkomst voor je.

zelf boilie ontwikkelen

Bait company

We hebben het over de site van Bait-company, een aanbieder van boilies volgens een aantal uitgekiende recepten. Tot zover niets nieuws, want hier zijn er vele van, maar wat deze aanbieder echt uniek maakt is dat je online zelf je aas kan samenstellen.

Mix en ingrediënten samenstellen inclusief flavours

Het begint met een mix, hier heb je al de keuze uit zes verschillende mixen, Van een gewone 50/50 basis mix tot een mooie insecten mix en alles wat er tussenin zit. Heb je eenmaal een keuze gemaakt, dan kan je één of meerdere smaken toevoegen, je hebt hier de keuze uit 64 soorten flavours, volgens de baitcompany kan je tot 4 flavours gebruiken.

Zelf zou ik niet meer dan 2 flavours kiezen maar dit ter zijde. Natuurlijk moet je per flavour extra een bedrag bijbetalen, nadat je de karper flavour(s) bepaald heb kan (hoeft niet) je extra boilie ingrediënten toevoegen, er is een keus aan 96 ingrediënten.

eigen boilie samenstellen

Boilie ingrediënten

Het goedkoopste ingrediënt is zout (29 cent) deze zou ik altijd toevoegen als ik dan toch een tip mag meegeven. De duurdere ingrediënten zijn concentraten. Dus wil je vissen met eigen aas, waarvan de Baitcompany claimt dat alle ingrediënten, flavours en basismixen samen gaan dan is hier dus je kans zonder al te veel van aas te hoeven af te weten. Zal ik jullie even meenemen naar een gekke boilie?

Een gek recept samenstellen voor karper

We nemen een noten mix en voegen hieraan een cola flavour en een kokos flavour toe. Als extra ingrediënten kiezen we tijgernootmeel, zout en kokosschilfers.

We kunnen opgeven dat we de boilies in de kleur geel willen en vervolgens kunnen we met dezelfde flavour pop upjes bij bestellen. We gaan natuurlijk voor goud dus bestellen we gelijk fluo pop ups en normale pop ups erbij.

Om de boel af te maken bestellen we in dezelfde maak ook een dip bij. Bovenstaande is natuurlijk een vreemde mix, maar het is wel mogelijk!

Kruidige boilies samenstellen

Meer in mijn straatje is de kruidenmix, we gebruiken een kruiden flavour en een vanille flavour en voegen als ingrediënt zout toe en uienpoeder. Voor € 7.38 de kilo weet je vervolgens of je eigen persoonlijke aas werkt…..

boilies laten maken

Voor meer info www.bait-company.nl

Share Button

Over Rene de Vries

De auteur van dit artikel is Rene de Vries. Hij vist sinds 1996 op karper. Naast auteur op deze website is hij de eigenaar van het reisbureau Fransekarpers.nl voor karpervisvakanties met of zonder accommodatie. Niets missen? Stuur hem een vriendschap verzoek op Facebook of volg hem op Twitter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*