Home / Karpervissen voor beginners / Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 4)

Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 4)

Welke karperspullen heb je nodig om te starten met karpervissen?

Een artikel voor beginnende karpervissers. Rene de Vries neemt je in meerdere delen mee in een reis langs alle karperspullen. Zo krijg jij een duidelijk beeld over wat je nu echt nodig hebt aan spullen om te beginnen met karpervissen. Lees hier deel 1 – deel 2 – deel 3.

Karper stretcher.

karper stretcher

In het afgelopen deel hebben we eens gekeken naar een stoel en een onderkomen die ik voor het gemak maar even tent noem. In dit deel gaan we ons eens verdiepen in iets om op te slapen. Hier kan ik kort over zijn, zo een ding om op te slapen heet stretcher. En als je goed slaapt zoals ik zal iedere stretcher voldoen.

Kies er wel één met 6 poten (drie paar) dat voorkomt dat je met je beentjes in de lucht geraakt als je net op het verkeerde punt op je stretcher gaat zitten (je zal de eerste niet zijn). Als ie vervolgens ook nog lekker licht in gewicht is en er een add-on in de vorm van een hoofdkussentje inzit dan is het eigenlijk wel klaar.

Slaapzak voor het karpervissen.

slaapzak karpervissen

We kunnen nu liggen en zitten, nu wordt het tijd voor een slaapzak, je kan natuurlijk een mooie groene slaapzak kopen van een bekend karpermerk maar een gewone slaapzak volstaat ook heel goed. Een voordeel van een karper slaapzak is dat je deze aan je stretcher kunt vast maken. Het advies wat ik wil meegeven is dat je geen slaapzak moet kopen dat je beschermd tot temperaturen tot diep onder het vriespunt.

Als het heel erg koud is, dan is het leuk dat je een slaapzak hebt die je bij min tien graden nog warm houdt, maar je moet je afvragen of je bij deze temperaturen nog wel kan vissen. Daarbij is zo een slaapzak als het in het voorjaar of de zomer ’s nachts warm is ook erg warm. Je kan beter bij koude een extra laag kleren aantrekken zodat je zomers ook behaaglijk kan liggen zonder dat je je slaapzak uitzweet.

Hoofdlampje voor nachtvissen.

hoofdlampje nachtvissen fox

We zijn inmiddels zover dat we met goed fatsoen kunnen nachtvissen, we missen in mijn ogen nog maar één essentieel onderdeel en dat is het hoofdlampje. Ieder hengelsportzaak verkoopt hoofdlampjes voor een paar euro maar deze dingen zijn niet echt betrouwbaar en geven in mijn optiek te weinig licht. Zelf heb ik tijden lopen rommelen met dit goedkope spul wat het niet deed als het wel moest werken of waar de batterijen weer eens van leeg waren op het moment suprême.

Ik ben uiteindelijk terecht gekomen in een goede zaak voor buitensportactiviteiten en heb daar een hoofdlampje gekocht met een sterkte van 70 Lumen en die 4 standen heeft waaronder één stand met roodlicht welke ideaal is om een vis te onthaken. Het grote licht gebruik ik altijd om een onderlijntje te knopen of de onderlijn te controleren.

Vragen? Stel ze bij reacties.

Volg ons op Facebook of vul de gegevens in op het reactieveld om direct bericht te krijgen als deel 4 online staat!

 

Share Button

Over Rene de Vries

De auteur van dit artikel is Rene de Vries. Hij vist sinds 1996 op karper. Naast auteur op deze website is hij de eigenaar van het reisbureau Fransekarpers.nl voor karpervisvakanties met of zonder accommodatie. Niets missen? Stuur hem een vriendschap verzoek op Facebook of volg hem op Twitter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*