Home / Karpervissen voor beginners / Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 5)

Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 5)

Welke karperspullen heb je nodig om te starten met karpervissen?

Een artikel voor beginnende karpervissers. Rene de Vries neemt je in meerdere delen mee in een reis langs alle karperspullen. Zo krijg jij een duidelijk beeld over wat je nu echt nodig hebt aan spullen om te beginnen met karpervissen. Nog geen enkel deel gelezen? Lees hier deel 1 

Aanschaf van een foudraal

foudraal karper

Vandaag gaan we eens kijken of we een mooie foudraal kunnen vinden waar we veilig onze hengels in op kunnen slaan, zonder dat we na iedere sessie onze hengels compleet moeten aftuigen. Een goede foudraal moet erg stevig zijn en je hengels en molens maximale bescherming bieden. Er zijn verschillende soorten in omloop die ik niet allemaal kan beschrijven. Ik geef je in mijn ogen gewoon de beste tip…

Koop een foudraal van het merk Korum. Deze foudralen kenmerken zich van alle andere foudralen door een harde beschermende laag van gebogen karton aan de binnenkant. Ik ben er van overtuigd dat deze foudralen de optimale bescherming geven aan hengel(s) en molen(s).

Dit is trouwens een typisch geval van “heb hem zelf ook”. Als je wilt weten hoe dit ding heet “ Korum Total Protection” en is te koop voor 2 en 3 hengels. De eerlijkheid bied te zeggen dat het niet de goedkoopste optie is, maar in mijn ogen absoluut de beste en bied deze maximale bescherming aan je karperspullen.

Karpertas kopen

karpertas

We zullen ons vandaag ook eens verdiepen in een tas of rugzak onze volgende aanschaf naar een volwaardige karperset. Tot afgelopen voorjaar was ik zelf nogal van de tas. Inmiddels ben ik overgestapt op een grote tas voor lange sessie in het buitenland en een kleine handzame rugzak voor korte sessies in Nederland.

Dit is omdat je gewoonweg niet alles hoeft mee te slepen op een korte sessie. Bedenk dus goed wat je allemaal in je tas/rugzak moet stoppen voor je sessie en pas daar je aankoop op aan. Denk ook even wat je allemaal al te dragen hebt voor je een keus maakt van je karpertas.

Of rugzak

k karp rugzak

Is je tas/rugzak te klein dan moet je de spullen op een andere manier verplaatsen (in je hand waar je al een strechter hebt of een stoel). Is je tas/rugzak veel te groot dan is de kans groot dat je hem net als ik gaat vullen met spullen die je niet nodig hebt voor de sessie.

Als we het over een rugzak hebben en je toch een aankoopadvies wilt horen, Diawa heeft een hele mooie karper rugtas die redelijk betaalbaar is. Indien je wat minder ruimte nodig hebt dan moet je eens naar rugzak van K-Karp kijken. Wil je liever een karpertas, kijk dan naar eens naar de rigger bag van chub.

Gratis karperspullen! Mis dit niet!

Aangeboden door karpervisvakantie specialist Fransekarper.nl geven wij in deel 6 (laatste deel) gratis een flink aantal karperspullen weg. Helemaal voor niets! Dit is 1 grote prijs. Weten hoe jij mee doet? Wees als eerste op de hoogte zodra de gratis karperspullen en deel 6 online staan. Mis het niet. Schrijf je nu gratis en eenvoudig in. Klik hier 

Share Button

Over Rene de Vries

De auteur van dit artikel is Rene de Vries. Hij vist sinds 1996 op karper. Naast auteur op deze website is hij de eigenaar van het reisbureau Fransekarpers.nl voor karpervisvakanties met of zonder accommodatie. Niets missen? Stuur hem een vriendschap verzoek op Facebook of volg hem op Twitter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*