Home / Karpervissen voor beginners / Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 2)

Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 2)

Welke karperspullen heb je nodig om te starten met karpervissen?

Een artikel voor beginnende karpervissers. Rene de Vries neemt je in meerdere delen mee in een reis langs alle karperspullen. Zo kun jij een duidelijk beeld krijgen over wat je nu echt nodig hebt aan spullen om te beginnen met karpervissen. Lees hier deel 1

Steunen, onderlijnen en wartels.

Naamloos

Wie deel 1 goed heeft gelezen moet in de gaten gehad hebben dat ik de hengelsteuntjes vergeten was te noemen. Ik hoop oprecht dat niemand met de materiaallijst uit vissen is gegaan. Daar zit je dan met je banksticks, kan je je hengels er niet op doen, best wel lullig.

Als we dan toch de hengelsteuntjes gaan kopen, dan moeten we ook maar even een zakje wartels meenemen in de maat 8. Het is altijd makkelijk als je de hoofdlijn met de onderlijn kan verbinden. Karper onderlijnen kun je kant en klaar kopen of zelf maken. Omdat we net starten met karpervissen ga ik er vanuit dat je kiest voor een kant en klare onderlijn.

Beetmelders of piepers.

IMG_4527

We gaan jouw beginnersset om te karpervissen maar eens uitbreidden met een paar piepers oftewel beetmelders, natuurlijk kunnen we de duurste van het duurste kopen en met een paar Delkims thuis komen, maar met dure beetmelders vang je echt niet meer vis. We kopen gewoon een setje piepers ergens tussen de € 80.- en de € 100.-  heb je tegenwoordig al een set met drie beetmelders en een ontvanger, en geloof me, deze maken ook lawaai.

Swingers of hangers.

IMG_4534

Nu we toch in de hengelsportzaak zijn, we kopen ook maar evenveel swingers of hangers voor een nog betere beetregistratie. Aangezien we toch al beetmelders hebben gekocht, gaan we als echt Hollanders wel even afdingen op de hangers.

Landingsnet

De een noemt het schepnet en de andere een landingsnet. We hebben in ieder geval een flink net nodig om de gevangen karper uit het water te krijgen. Het merk Soul heeft een paar sterke maar voordelige landingsnetten in het assortiment. Bijvoorbeeld het Soul Carp Landingnet

goedkoop landingsnet

Onthaakmat

Karpervissen zonder onthaakmat is not done! Er zijn vele goedkope onthaakmatten op de markt. Persoonlijk raad ik je aan om te kiezen voor een mat met opstaande randen en de mogelijkheid voor afdekken van de vis. Een goedkope maar voldoende beschermende mat is bijvoorbeeld de onderstaande onthaakmat. Dit is de Unhooking Crip van Strategy.

strategy-onthaakmat-foto2

 

We hebben nu jouw beginnerset voor karper gereed en we zullen even kijken hoeveel euro we armer zijn.

Kosten starten met vissen op karper

 • 4 Bank Sticks  € 24.-
 • 2 Hengels € 120.-
 • 2 molens € 130.-
 • Draad (Nylon) € 20.-
 • 2 stuks inline lood € 4.-
 • 2 stuks onderlijn € 6-
 • Zakje wartels € 6.-
 • Beetmelderset  € 90.-
 • Blikje Mais € 1.- (volgens mij heb je er dan 4)
 • Hengelsteuntjes € 4.-
 • Hangers/Swingers € 10.-
 • Schepnet € 50.-
 • Onthaakmat € 50.-

Totale kosten: € 515.-

Te duur of besparen in de kosten?

Toch kun jij op dit bedrag nog flink besparen en dimmen in de kosten. Kijk eens op Marktplaats rond of je iets ziet of koop je spullen op karperbeurzen of kortingsdagen!

Vragen? Stel ze bij reacties.

Volg ons op Facebook of vul de gegevens in op het reactieveld om direct bericht te krijgen als deel 3 online staat!

Share Button

Over Rene de Vries

De auteur van dit artikel is Rene de Vries. Hij vist sinds 1996 op karper. Naast auteur op deze website is hij de eigenaar van het reisbureau Fransekarpers.nl voor karpervisvakanties met of zonder accommodatie. Niets missen? Stuur hem een vriendschap verzoek op Facebook of volg hem op Twitter!

3 comments

 1. vind het een onwerkelijk beeld van de kosten aangezien je aangeeft 2 lood 2 onderlijnen zie geen enkel klein materiaal staan of desinfectie voor de karper.

  Ik zeg laat iemand naar de plaatselijke hengelsportzaak gaan en zich voorlichten (niet oplichten) vraag daar de vissers wat je nodig hebt. en hengels en molens zijn wel goedkoper verkrijgbaar als beginnerssets bespaar niet op waar het om gaat je voer en onderlijnen en safety voor de karper.

  • Dank je voor de terugkoppeling Harrie. Desinfectie heb je helemaal gelijk in die ben ik vergeten de rest is een leidraad voor iemand die wil beginnen met karpervissen. Als je met 2 hengels gaat vissen heb je in de basis 2 stukken lood en 2 onderlijnen nodig.

   En natuurlijk is de hengelsportzaak de beste plek waar je je kan laten voorlichten en laat deze serie de beginnende karpervisser een beetje op weg helpen en een indicatie geven.

 2. Geachte Harrie,

  Rene vertelt wat je nodig hebt en wat ongeveer gaat kosten als je karpervissen.
  Je kan het zo goedkoop mogelijk of zo duur als je zelf wilt maken.
  En desinfectie is later zorg. Maak eerst goed duidelijk hoe je de vis vangt. En dan
  2.0 karpervissen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*