Home / Nieuws / Nieuwe blogger stelt zich voor

Nieuwe blogger stelt zich voor

Mijn naam is René de Vries en ik zal zo nu en dan optreden als gastschrijver van deze website.

Ik ben nu (nog) 52 jaar en heb gevist van jongs af aan samen met vriendjes, dit was voornamelijk voorntjes vangen en op paling jagen. Toen ik in de publiciteitsjaren kwam (woordgrapje) en de meisjes leerde kennen was het over met vissen.

rene de vries

Karpervissen

Inmiddels een jaar of 18 geleden heb ik het vissen weer opgepakt, eerst witvissen en na een jaar ben ik in het karpervissen terecht gekomen. Natuurlijk moet om deze hobby te bekostigen ook brood op de plank komen en vanaf het moment dat er ooit een leraar hoofdschuddend liet weten dat school geen goed instituut voor me was werk in in de voedingsmiddelen industrie.

Gestart als proces operator bij de Mona toetjes ben ik uiteindelijk in de planning en de logistiek terecht gekomen van dit merk. Na 30 jaar besloot ik dat het genoeg geweest was en dat het merk zonder mijn hulp verder kon ben ik overgestapt op de biologische zuivel te plannen en te distribueren.

De laatste twee en een half jaar heb ik mijn blik verlegd naar het wereldwijd distribueren van kaas. Hier steek ik het laatste jaar enorm veel tijd in, te veel naar mijn mening dus vistijd is echt een schaars goed geworden. Zo, nu weten jullie voldoende, nu even over het vissen op karper.

Frankrijk

Ik ga een aantal keren per jaar karpervissen in Frankrijk en vis dan waar ik kan, de ene keer koop ik een vakantievergunning en zoek dan aan de hand van de bijgevoegde lijst van het departement een water(tje) uit waar ik aan de gang ga. Over het algemeen kies ik dan een water wat overeenkomt met de grote van mijn thuiswater dit maakt het een stuk makkelijker om tot succes te komen.

De andere keer kies ik voor een (klein) betaalwater wat ik exclusief kan afhuren, ga ik met mijn vrouw die dan mee vist, dan kiezen we voor een water met een accommodatie. Ga ik met een vismaat kiezen we voor het “ouderwetse” bivvy vissen.

Op de rivier de Lot ben ik ooit bij het langsrijden verliefd geraakt, en hier heb ik inmiddels een aantal weken doorgebracht. Ook heb ik wel eens een grootstuwmeer omarmd om hier een vis te haken. Op al deze watertypen heb ik vis gevangen, de Lot heeft echter de meeste zweetdruppels gekost om succesvol te zijn.

Nederland

In Nederland vis ik vaak door een gebrek aan tijd korte hit en run sessies van maximaal zes uur, ik beken eerlijk dat ik altijd voor de makkelijkere wateren kies in de buurt van waar ik woon (Woerden).

rene de vries karper

Aas

Sinds November 2013 vis ik voor het merk R&B baits. Na het overlijden van mijn beste vriend en vismaat in de zomer van 2013 aan die afschuwelijke ziekte waar hij sinds het voorjaar 2012 aan leed heb ik in Nederland nog maar weinig gevist. We hebben na de openbaring van de ziekte nog maar een keer of 8 samen gevist, als hij te moe was ging ik liever een bakkie bij hem doen dan alleen naar de waterkant.

R&B bood me de gelegenheid om in mijn eentje op een andere manier invulling te geven aan mijn hobby waarmee ik een beetje op een dood spoor zat na het overlijden van mijn vismaat.

Ik ben zie hier enorm dankbaar voor, aas heeft binnen mijn visserij een enorme rol gespeeld, zo heb ik jaren zelf gedraaid totdat we in onze ogen een perfecte bol hadden (en die bestaat niet dat weet ik ook wel). Niets is er leuker om betrokken te zijn bij het testen, doorontwikkelen van een aasje.

Samen met jou hoop ik tot lezens!

Volg René op Facebook of maak verder kennis met hem. Ga naar Rene de Vries en lees over zijn grootste blunder tijdens het karpervissen.

Share Button

Over Rene de Vries

De auteur van dit artikel is Rene de Vries. Hij vist sinds 1996 op karper. Naast auteur op deze website is hij de eigenaar van het reisbureau Fransekarpers.nl voor karpervisvakanties met of zonder accommodatie. Niets missen? Stuur hem een vriendschap verzoek op Facebook of volg hem op Twitter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*