Home / Verhalen/verslagen / Mijn eerste karper op thuiswater (Deel 1)

Mijn eerste karper op thuiswater (Deel 1)

De eerste karper op thuiswater

Honderden uren gingen voorbij met de ene na de andere blank. Wat deed ik toch verkeerd? Voorvoeren, observeren en uitproberen. Na mijn eerste jaar karpervissen was ik het zat! Het lukte mij niet om mijn eerste karper te kunnen vangen op dit water. Na een tussenstop en het bevissen van andere wateren waar ik mijn succes wel kon behalen kreeg ik toch weer de kick om terug te gaan naar mijn thuiswater.

Meer tijd investeren

Na dit te hebben overlegd met mijn vismaten besloten we wat tijd in het water te steken. Omdat ik nog genoeg Cipro boilies thuis had liggen hebben ik besloten om met deze boilies mijn uitgekozen stekken te gaan bevoeren. De stekken waren zorgvuldig gekozen op een verhard talud op een diepte van 3 meter. En een bijkomend voordeel is de hele dag de zon op deze plekken!

Een rubberboot tijdens het karpervissen… Onmisbaar

karpervissen met een rubberbootNa een eerdere aankoop van een rubberboot met dieptemeter kregen mijn mede vissers en ik de mogelijkheid om het water goed in kaart te kunnen brengen. Natuurlijk hadden we niet altijd genoeg tijd om de rubberboot op te kunnen blazen dan ging het aas met onze voerboten het water op. Het geluk dat we hadden was dat de helft van de stekken via de kant te bevoeren was. Kortom, mogelijkheden zat! Dit moest mijn eerste karper opgaan leveren!

Weet wat er op je water gebeurd

snowman karperrigDoor de vangsten van de lokale vissers was te merken dat het water al aardig los aan het komen was. Zo begon alles toch weer te kriebelen. In de eerste sessies kwamen er eindelijk aanbeten. Nu verspeelde ik deze helaas allemaal. Dit moest anders! Nu koos ik ervoor de combi rig te vervangen met een snowman montage. Deze bestaande uit een monstercrab popup met een boilie uit de Indonesische keuken wat uiteindelijk de doorbraak was voor mijn eerste vis!

Geef nooit op!

Na een verspilde vis gaf ik de moed niet op! Steeds weer opnieuw aanvoeren en nieuwe rigs proberen en zo zat ik weer klaar. Mijn doorzettingsvermogen werd beloond. Zo begon in eens uit het niets mijn Delkim te gieren en wist ik niet hoe snel ik bij mijn hengels moest zijn. Na 20 minuten drillen kwam er een mooie spiegel op de mat! Mijn eerste karper op mijn thuiswater. Mijn vertrouwen was weer helemaal terug.

eerste karper

Word vervolgd…

Wil jij meer weten of heb je suggesties? Geef ze hieronder door bij reactie! Ook maak je mijn dag goed met een “vind ik leuk”

Share Button

Over Joey Witzand

Joey Witzand is karpervisser uit Wezep. Sinds 2011 vist hij gericht op karper. Joey schrijft regelmatig een gastblog op www.karpervissenuniversiteit.nl. Lees meer over hem op de Facebook pagina van Joey Witzand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*