Home / Verhalen/verslagen / Mijn eerste karper op thuiswater (Deel & karper 2)

Mijn eerste karper op thuiswater (Deel & karper 2)

Mijn favoriete stek om te vissen

Na een dagje werken, had ik besloten om toch maar even een nachtje te gaan karpervissen. Dit samen met mijn vismaat even snel de aanhanger vullen en richting de karpers. Er gingen al geruchten dat het aardig druk was aan de waterkant. Aangekomen bij het water zagen we dat ons favoriete stekje nog vrij was, het was zo warm dat we maar rustig alle spullen klaar gemaakt hebben.

boilies van cipro baitsEerst de stekken voorzien van wat boilies, dit werden wederom de boilies van Cipro. Dit omdat hier mijn vertrouwen in ligt. In de slopende warmte hebben we de rigs voorzien van de zelfde boilie en alles in het water op zijn plek gebracht.

 

 

 

Snel een karper vangen

Een poosje na het avond eten gierde de fox beetmelders van mijn vismaat het uit, hij mocht een 23 ponds schubkarper landen. We hadden veel vertrouwen, de vissen waren actief en het was mooi weer. ‘S ochtends baalden we dat we er niet nog een hadden kunnen vangen, maar we gaven de moet niet op. Er moest zeker nog een karper bij! Net na ons ontbijt weer een gillende beetmelder en schoot er een karper vandoor. Na een korte maar hevige dril lag er een 26 pond spiegelkarper op de onthaakmat.

karper gevangen

Na het na het vangen tafereel was het al weer tijd om op te ruimen en naar huis te gaan.

 

Share Button

Over Joey Witzand

Joey Witzand is karpervisser uit Wezep. Sinds 2011 vist hij gericht op karper. Joey schrijft regelmatig een gastblog op www.karpervissenuniversiteit.nl. Lees meer over hem op de Facebook pagina van Joey Witzand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*