Home / Materiaal / Meer met imitatie aas

Meer met imitatie aas

Meer met imitatie aas voor karpers

Imitatie aas is niet meer weg te denken uit de huidige karpervisserij. Dit is niet voor niets, want dit aas heeft ruimschoots de sporen verdient. Zo wel drijvende mais als tijgernoten zijn erg effectief, maar er is zoveel meer. In dit artikel krijg je de tips om nog meer met dit imitatie aas voor karpers te doen.

imitatie aas karper

Val jij op?

Drijvende maden, brood, ham, tijgernoten, mais enz. Van alles is tegenwoordig wel een (drijvende) imitatie aasje te vinden. Een groot voordeel tijdens het vissen is de opvallende factor van het plastic. Zowel in kleuren als met de pop up werking valt het aas mooi op onder water. Mijn idee is ook dat dit de kracht ervan is.  De nieuwsgierigheid van de karper wordt er zeker door geprikkeld.

Imitatie is ook maar namaak…

Deze titel geeft ook direct een groot nadeel aan van deze aasjes. Alhoewel… De visuele werking is het enige wat de standaard plastic aasjes waarborgen. Kortom: Je hebt plastic wat opvalt in de ogen van een karper maar het doet niets met de aantrekkingskracht van geur of smaak. Toch kun je alle zintuigen van een karper aan het werk zetten. Door er een stukje echt aas erbij op de hair te zetten worden de papillen van de karper geprikkeld op smaak en geur. Enterprice Tackle heeft ook een range waarbij de plastic aasjes voorzien zijn van flavours, dit draagt weer een voordeel bij en kun je alle zintuigen prikkelen.

Karper aas tips

cipro fluo powder dipDe kracht van anders komt met deze tip volledig tot zijn recht. Door het inzetten van Cipro fluo powder dip maak je ook het kunststof en imitatie aas super aantrekkelijk. De Fluo poeder dip maakt de imitatie aasjes onder water groter en geeft een geur af waar je u tegen zegt. kortom je maakt je aas weer net wat anders en super aantrekkelijk. Zelfs op erg moeilijke wateren lukt het zo toch om de schichtige vissen te verleiden. In dit geval zet je ook alle zintuigen van de karper op scherp!

Imitatie aas kopen?

Er zijn inmiddels heel wat merken die imitatie aasjes verkopen. Dit maakt het allemaal niet eenvoudiger. Veel aas is kort gezegd troep… Pop ups die niet drijven willen en glow in the dark die niet glowen willen. Welk merk ik al jarenlang met plezier gebruik is Enterprise tackle. Naast de hoge kwaliteit is het assortiment ook immens en is alles in allerlei vormen en soorten te koop.

Meer info? Bekijk de video!

Heb jij tips of vragen? Stel ze hieronder!

Share Button

Over Martijn vd Beek

De auteur van dit artikel is Martijn van de Beek. Met karpervissen begonnen in 1996. Zijn passie van het vissen op karper doorgeven aan de jeugd is een van zijn favoriete bezigheden. Niets missen? Stuur hem nu een vriendschap verzoek op Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*