Home / Karpervissen Frankrijk / Lac de villedon

Lac de villedon

Lac de villedon map

Karpervissen op het begrip Lac de villedon.

Op Lac de Villedon karpervissen was een van mijn doelen in mijn visserij. Samen met The Carp Specialist boekten mijn vriend Patrick en ik een plaats in de karperjeugdweek op Lac de Villedon. In dit artikel zie je karpers die we vingen maar ook tips om te vissen op dit 100 jaar oude water in Frankrijk.

Karpervissen in Frankrijk.

Al een tijdje spookte de gedachte door mijn hoofd om naar Frankrijk te gaan, om eens een Frans avontuur aan te gaan samen met mijn vismaat. We horen en lezen van alle kanten mooie verhalen, leuke reacties over natuurlijk grote karpers die er verschijnen. Dus wij besloten tot actie over te gaan met zijn tweeën door contact op te nemen met Bas van Klaveren van The Carp Specialist over het jeugdkarperweekend.

Tips en uitleg op Villedon karpervissen van The Carp Specialist.

Van Bas kregen we tips en uitleg over hoe de karperjeugdweek eruit ging zien. Na deze informatie gewonnen te hebben zijn we meteen over gegaan naar het moment van het boeken. Het zal dan toch echt gaan gebeuren, een week vissen op mooie grote karpers in Frankrijk. Maar ja na het boeken moet je wachten, maar dan: Na lang wachten was het zover.

Vrijdagavond vertrokken we om 21.00 uur om samen met Patrick  10 uurtjes in de bus te zitten voordat we daadwerkelijk aankwamen op bestemming. Er gingen veel slapeloze uurtjes voorbij voordat wij eenmaal aan kwamen op Lac de Villedon. Om 07.30 was het dan zo ver: De aankomst op Villedon. Naar een aantal uur daar te hebben gewacht kon nu eindelijk het avontuur beginnen.

Uitzicht villedons stek 18

Nice

De eerste dagen karpervissen.

De beheerders van Lac de Villedon stonden al klaar met een lekkere bak koffie, het vakantie gevoel komt meteen tevoorschijn! De temperaturen waren dan ook heel aangenaam te noemen en de locatie was fantastisch. Na de koffie kregen we instructie van The Carp Specialist en van de beheerders van Lac de Villedon. Er werd uitgebreid aandacht besteed aan visveiligheid, heel erg belangrijk vind ik zelf.

Maar ook werd er aandacht besteed aan de aas keuze en natuurlijk stek keuze. Na deze fijne uitleg besloten we om naar “onze” stek 18 te gaan. Het was immers al redelijk laat geworden en er moest nog een hele hoop gebeuren voordat we konden vissen. Het kamp moest onder andere opgezet worden!

Stek 18 op Villedon

Bas en Jasper waren al snel bij ons op de stek om nog het een en ander te vertellen over stek 18. Naast de tactieken en goede informatie hebben wij snel de hengels te water gelaten en zijn we gaan slapen. Patrick en ik waren erg moe van de reis. Na het ontbijt  zijn we het water op gegaan en fanatiek de beste stekken gaan zoeken.

Het was in principe niet heel moeilijk om een stek te vinden. Over het algemeen waren de stekken vrij vlak en een hoop blubber. Patrick en ik besloten om de rigs in de blubber neer te leggen. De vissen zijn immers niets anders gewend. Wel gingen we van start om verschillende dieptes af te vissen en  voor te voeren, om zo te weten te komen waar de vissen zich ophielden. Maar helaas! Het bleef de eerste dagen nog stil, na een aantal dagen draaide de wind en dan…

We hadden beet!

karper frankrijk

Een mooie torpedo uit Frankrijk

Uit het niets ging een beetmelder als een gek tekeer en ik pakte de hengel op. De hengel stond direct hoepeltje krom. Wat zal het zijn als het een PR is, dat was natuurlijk heel goed mogelijk op Villedon. Na een korte maar hevige dril lag er een prachtige spiegel op de mat. Ik kon mijn geluk bijna niet op!

Na een paar dagen wachten was er eindelijk een karper op de mat beland. Zo zie je maar de aanhouder wint. Na deze vis te hebben gevangen begon het echt te prikkelen en moesten en zouden wij allebei een pr vangen. Alles werd uit de kast gehaald om meer succes te boeken. Er werden nieuwe rigs geknoopt en de voer tactiek werd iets aangepast. Naderhand loonden deze aanpassingen zich zeker. Dat zul je zo lezen.

Meer karpers.

uitzicht over villedon's water

Vroeg in de ochtend een prachtig uitzicht en een prachtig moment voorhet maken van een foto

Na deze vangst werd de rig weer uitgevaren en is mijn vismaat Patrick aan de beurt. We hebben steeds goed gekeken wat er allemaal gebeurde op het water. Dit was veel en er gebeurde van alles wat op veel activiteit leek. Om hierop in de spelen zijn we extra gaan bijvoeren, geen verkeerde keus. Maar toch weer een dag wachten voordat het tijd was voor de volgende aanbeet.

Dit keer stond Patrick met een kromme hengel. Weer echt hoepeltje krom! De vis zwom heel erg log en zwaar rond, bij ons beiden ging meteen de gedachten dat dit wel eens zijn PR kon zijn! Na dik 20 minuten kwam er een bakbeest naar boven aan het oppervlakte water. Dit was een karper van maar liefst 23 kg en een prachtig gekleurde spiegel. Gefeliciteerd Patrick! Na een aantal mooie foto´s te hebben geschoten mocht deze dame terug in het Lac de Villedon.

Geen wind meer, geen karper meer…

patricks spiegelkarpers van het lac de

Patrick met een puntgave Villedonspiegel

Na deze spiegel te hebben gevangen maakten Patrick en ik een besluit. We hebben alle hengels op dezelfde diepte gelegd. Alle vissen kwamen namelijk steeds van dezelfde diepte af. Op alle andere hengels kwam af en toe wel een beetje actie, maar geen overtuigende run. Na alle hengels weer ruim voorzien te hebben van goed aas was het tijd voor meer vis. Het zou alleen nog 2 dagen duren voor er weer actie kwam op het water van Villedon.

Lac de Villedon tips.

diepte in kaart lac de villedons stek 18

Samen op zoek naar een hotspot met een voerboot en dieptemeter.

Na 2 nachten veel te goed en te lang te hebben geslapen zijn wij echt toe aan vis. Op de een of andere manier wil het gewoon niet meer lukken. Dit komt zeker door de wind. De wind moet je hebben als je op Villedon gaat karpervissen. Het beste resultaat is er als de wind op de stek staat. In onze week was het echt het volgende: Geen wind, geen karper.

Gelukkig hadden wij af en toe wind en dus af en toe karper. Maar terug naar onze aanpak. Nog een keer hebben wij alle stekken aangevoerd en alles uit de kast getrokken om nog karpers in de verleiding te brengen. Alles moest in gereedheid zijn om op het juiste moment toe te kunnen slaan.

Toch wind, toch mijn PR.

En dan weer uit het niets… Een gillende beetmelder en een keiharde run. Zolang al geen vis maar toch dan het verlossende geluid. HOPPA eindelijk actie! De karper voelde goed aan tijdens de drill en bleef vechten als een beer. Toen deze karper de strijd opgaf en in mijn net zat, wist ik het zeker! Dit is mijn persoonlijke record!

Mijn record karper van lac de villedon

Ik met mijn PR spiegelkarper

Bij het wegen kwam er een gewicht zichtbaar op het unser van 41.2 pond. Wat een week! Patrick en ik allebei met een PR naar huis. De week was leuk en we hebben het goed naar onze zin gehad op Lac de Villedon!

Adres gegevens Villedon.

Villedon
86430 Asnières-sur-Blour
Frankrijk

Regelement.

Voor het reglement van Etang de Villedon klik hier

Meer informatie.

   • Vanaf Utrecht 863 KM
   • Vissen kan van maart tot november
   • Diepte water maximaal 4 meter
   • Bootverhuur
   • Ook te huur met chalet

Check de video van The Carp Specialist tijdens deze karperjeugdweek op Lac de Villedon.

Op 16.40 minuten worden Patrick en ik gefilmd tijdens het vangen van Patricks PR. Ook zie je daar het uitzicht wat we hadden op stek 18.

Share Button

Over Joris Kusters

Joris Kusters is geboren in 1996 en vist sinds 2008 succesvol op karper in Nederland en Frankrijk. Zijn favoriete water zijn grote afgravingen met helder water. Volg Joris op Facebook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*