Home / Karpervissen Frankrijk / Karpervissen in Frankrijk? Anders dan in Nederland!

Karpervissen in Frankrijk? Anders dan in Nederland!

Karpervissen in Frankrijk? Anders dan in Nederland!

Je leest het, je hoort het, en je ziet het! Karpervissen in Frankrijk is hot. Iedere karpervisser hoort ervan en leest het online en in de bladen. Wat zijn nu de verschillen met het karpervissen in Nederland en waar koop je online je vergunning voor vissen in Frankrijk? In dit artikel lees je er alles over. Ook wat je niet moet doen bij een Frans water!

karper frankrijk

Nederland VS Frankrijk met karpervissen.

Allereerst is het weer natuurlijk een belangrijke schakel voor de karper. In Frankrijk is het warmer en over het algemeen is het weer ook wat beter. Desondanks hebben we de laatste jaren in Nederland regelmatig een Frans voorjaar gehad. De zonuren in Frankrijk zijn wel meer dan in Holland.

  • Zonuren Nederland 1.521
  • Zonuren Frankrijk 1.786

Grote van de Hollandse VS Franse karpers.

Het weer is een van de belangrijkste schakels in het karpervissen. Dit zie je dan ook terug. Sowieso in de vangsten, maar ook in de grote van de vissen. In Frankrijk is het warmer dus zijn de vissen ook groter. Dit zijn wel algemene aannemingen. Op dit moment van schrijven is de karper record in Frankrijk 99 pond.

De grootste karper in Nederland is gevangen op 65 pond. Nu gaan de geruchten dat er in Nederland er al zwaardere karpers gevangen zijn. Alleen worden deze uit bescherming stil gehouden. Mede door de betere waterkwaliteit en hogere temperaturen zijn de karpers in Nederland steeds groter geworden.

Visvergunningen en wetten in Frankrijk en Nederland (Carte de Peche)

vergunningen karpervissen in frankrijkAllereerst moet je er goed rekening mee houden dat de wetsdienaars in Frankrijk iets anders werken als in Nederland. Zonder pardon worden al je spullen in beslag genomen door de Guard de peche.

Ook zijn in het Franse land de bekeuringen een stuk hoger bij het vissen zonder vergunning of met teveel hengels. Overtreed je een van de regels dan zijn de boetebedragen echt niet grappig.

Vakantie of jaar visvergunning in Frankrijk.

Er zijn diverse soorten vergunningen. De vakantie vergunning om te karpervissen in Frankrijk heet de “Carte de Vacanses”  De geldigheid is dan voor 2 weken. Ga je langer of vaker karpervissen in Frankrijk? Dan is een jaar vergunning weer een stuk voordeliger. Een vakantie vergunning kost de helft aan de jaarvergunning. Een jaar vergunning kost ongeveer €60.- Let op dat er per departement vaak een andere vergunning nodig is.

Er is geen vergunning voor heel Frankrijk. De vergunningen zijn wel eenvoudig te verkrijgen per departement. Dit gewoon kan gewoon bij de lokale benzinestations, sportwinkels of de Franse VVV. Vraag altijd de specifieke regels over het water waar je wilt gaan vissen. In het ene Franse water mag alles en in de andere mag je weer geen boot met motor gebruiken. Ieder water is anders en er zijn geen vaste regels opgesteld.

Maak je vergunning voor elkaar, bestel je Franse visvergunning online.

Meer over de regels en vergunningen per departement? Ga naar deze website 

Regels nachtvissen in Frankrijk.

Ook binnen het nachtvissen zijn er iets andere regels in Frankrijk dan in Nederland. Zo kun je per water een verschil krijgen in het toegestane onderkomens om de nacht door te brengen. Dit moet je per water bekijken. Meestal is een tent zonder grondzeil toegestaan of zal dit gedoogd worden.    

Belangrijk informatie

Je ziet hier nog een aantal zaken staan, waar je rekening mee dient te houden. Je mag niet vissen met levend aas als wormen en slakken. Een reserve de pêche is een verboden gebied voor sportvissers. Hier mag je ook niet komen. Vissen voor en na een barrage of écluse mag bijna nergens. 

Meer informatie over de vergunning en het karpervissen in Frankrijk? Ga naar deze website

Informatie video Spot Fédération Nationale de la Pêche en France (FNPF)

Bijvangsten Frankrijk karpervissen.

Naast de gebruikelijke bijvangsten die je in ons eigen land tegen komt, kom je in Frankrijk ook vaker steur of meerval tegen als bijvangst. Dwergmeervallen zijn in sommige wateren in Frankrijk echt een probleem. Ze vreten in no-time je stek leeg en maken je rigs in de war. Als je ooit de “aanval” hebt gezien van deze meervallen weet je dat je hier echt rekening mee moet houden. In Nederland komen deze dwazen niet tot amper voor!

Wat is volgende jou het grootste verschil tussen Nederland en Frankrijk wat betreft karpervissen? Geef het door bij reactie!

 

Share Button

3 comments

  1. Van der Sluis

    Misschien handig om te vermelden dat betaalwateren hun eigen regels weer kennen.

  2. ” De vakantie vergunning om te karpervissen in Frankrijk heet de “Carte de Vacanses” De geldigheid is dan voor 2 weken”.

    Dit is vlgs mij al een jaar of twee nog maar één week (of beter gezegd, zeven dagen).

    Misschien een tip om een datum bij het stuk te zetten. Dan kan je gelijk zien of er eventueel sprake is/kan zijn van gedateerdheid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*