Home / Karpervissen tips / Karperen met de pen

Karperen met de pen

Penvissen op karper.

Penvissen, zo heet het vissen op karper met een dobber. Vraag me niet waarom het deze naam heeft gekregen, maar ik vermoed dat het te maken heeft met het type dobber dat er gebruikt wordt met deze manier van karpervissen.

Met de pen op karpervissen zal in deze video helemaal worden uitgelegd met daarbij de gebruikelijke tips van Ed Stoop. Check de video nu!

Karpervissen met pen.

Naast de bovenstaande video’s zijn er meer video’s met tips voor karpervissen met de pen. Check de video penvissen op karper van Sportvisserij Nederland en een toffe video van Pieter van de Werfhorst over Struinen in de polder. In de laatste video zie jij dat je ook in de winter perfect met je dobber op karper kan vissen.

Voeren en aas voor penvissen.

pennen karper voer

Ieder aas soort is mogelijk om te gebruiken tijdens het pennen. Toch zijn kleine aas deeltjes het beste te gebruiken. Denk hierbij aan mais, duivenvoer en hennep. Met deze soorten voer kun jij het direct gebruiken als aas op je haak. Soms kan het lonend zijn er een dikke pier of maden bij aan te maken. Mijn tactiek is eerst een stuk of 5 stekken aan te voeren en daarna deze 20 minuten af te vissen.

Materiaal tijdens het pennen.

Door mobiel te blijven is het motto zo min mogelijk materiaal. Daarnaast is zo licht mogelijk materiaal aan te raden. Let wel op de lijn dikte! Hierbij varieer ik tussen de 20/100 en 30/100 afhankelijk van de obstakels die je in het water tegen komt.

Extra video over penvissen karper.

Ik heb op YouTube nog een video gevonden van een tweetal Korda promotors waar er erg goede tips worden gegeven over het penvissen op karper. Bekijk deze nu en klik op play.

Meer informatie nodig of vragen? Stel ze in het reactie veld onder aan dit artikel.

Share Button

Over Karpervissen Universiteit

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*