Home / Auteurs / Martijn vd Beek

Martijn vd Beek

Martijn karper

That’s me

Geboortejaar: 1983

Woonplaats: Wezep

Beroep: Online ondernemer en ambtenaar Gemeente Oldebroek

Visserij

Vist op karper sinds: 1996

Favoriete water: Als het maar helder is. Zand afgravingen bijvoorbeeld.

Favoriete rig: Super standaard en eenvoudig, haak Solar 101 of Fang X van Nash. Knotless knot en een klein stukje shrink tube. Achter het haakoog een beetje putty op de onderlijn.

Favoriete karpersoort: Leder

Meer karpervissen

Meest foute aankoop: Fox black label banksticks. Hoewel ik zwaar fan ben van het merk Fox zijn deze bankstick behoorlijk waardeloos. Na de aankoop van 4 banksticks (a € 100.-) zijn er direct 3 banksticks die niet in hun verstelde hoogte blijven staan. Tot 2 keer toe tijdens een run klapten de in hoogte gestelde banksticks naar beneden. Reden genoeg voor mij om er niet meer mee te vissen en ze te benoemen tot meest foute aankoop ooit.

Grootste blunder: Een run, een vis en toen ging het mis… Midden in de nacht in de winter bij 0 graden Celsius het water invallen tijdens het handen wassen aan de waterkant. Na de val zoog het warmte pak zich vol water waarna ik zelf niet het water mee uit kon komen. Aan de kant was het al over de 2 meter diep en het pak had ineens een behoorlijk gewicht. In paniek en in verkramping kon ik niet de rits los krijgen om hem uit te trekken. Een collega heeft de rits uiteindelijk kapot gescheurd en mij er net op tijd uit getrokken.

Mijn sterkste karperverhaal: Op een zwaar bevist maar moeilijk water lukte mij het om in enkele uren tijd in de ochtend 5 karpers te vangen en 1 te verspelen. 1 gevangen vis behoord ook nog tot de top van het water. Een dienstdoende BOA heeft drie runs mee gemaakt en vond dat al opzienbarend! Niet wetende dat er nog 3 runs zouden volgen. Aan het einde van de ochtend komt er een andere visser kijken. Vol enthousiasme en vol adrenaline vertel ik de visser wat ik heb mee gemaakt. Hij kijkt mij afkeurend aan en noemt mij een opschepper en grote pocherd en fantast. Dit was onmogelijk volgens hem. Vervolgens loopt de man weg naar zijn auto en sta ik eigen verbouwereerd te kijken. Later vind ik het prima en gelukkig hebben we de foto’s nog.

Bekend van:

Naast de oprichter van deze website is Martijn een bekend gezicht uit het team van Cipro Baits.

Meer weten over Martijn vd Beek?

Volg hem op Facebookwww.facebook.com/martijn.vandebeek.5

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*