Home / Auteurs / Joris Kusters

Joris Kusters

Joris Kusters

That’s me

Geboortejaar: 1996

Woonplaats: Milsbeek

Beroep: Student MBO Elektro techniek

Visserij

Vist op karper sinds: 2008

Favoriete water: Het liefste vis ik op wateren die vrij helder en diep zijn zoals grindafgravingen. Wier en Obstakels mogen aanwezig zijn dat maakt de visserij leuk tussen de wiervelden en de obstakels. Er kan vaak mooi gevist worden.

Favoriete rig: Ik maak gebruik van simpele maar doeltreffende rig. Het hoeft naar mijn mening niet altijd moeilijk te zijn. Mijn favoriete RIG bestaat uit, de Korda N TRAP SEMY STIFF. Haak Korda with cape x maat 6 met boven de bocht van de haak een rig ring, daarboven stukje shrink tube. En meestal plak ik 2 stukjes putty op de onderlijn.

Favoriete karpersoort: Donker gekleurde puntgave schub

Meer karpervissen

Meest foute aankoop: Een JRC Schepnet. Al na een paar keer gebruiken brak het elastiek van het schepnet, vervolgens zat er een hoop speling op het scharnierpunt. Voor de rest ben ik zeer tevreden Over de spullen van JRC, alleen voor mij geen schepnet meer van dit merk.

Grootste blunder: Het was hartje zomer toen ik in 2008 begon met karpervissen. Ik had een beginners uitrusting aangeschaft en ben daarna naar het water gegaan om een hengeltje uit te gooien. Het ging goed tot op een gegeven moment de hengel afliep, de slip stond veel te strak en de hengel lag niet goed in de steun. Je kunt het al raden, weg hengel. Als ik er nu aan terug denk moet ik er wel eens om lachen.

Mijn sterkste karperverhaal: Op een water lukte het mij en een maat het om samen in een korte sessie 17 vissen te vangen. Er zaten nog een aantal andere mensen te vissen die hun oren en ogen niet konden geloven. Ook hun probeerden van alles om vis te vangen. Alleen wij visten in een kom water van 30 cm. Daarbij tegen het riet aan en zo gauw er voer op de stek viel kwam er al een karper bek boven

Meer weten over Joris Kusters?

Volg hem op Facebook: Ga naar Joris Kusters

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*