Home / Opvallend / Details van de natuur… Natuurlijk met vissen

Details van de natuur… Natuurlijk met vissen

Vissen is meer dan vangen…

Jij als karpervisser zult dit zeker herkennen… Jouw familie, vrienden, buren of collega’s die er helemaal niets van snappen! Want wat is de lol  van een dag, een heel weekend of een hele week verblijven aan de waterkant? Zolang je goed vangt snappen deze mensen er misschien nog iets van. Maar…

Vang je weinig of niets, dan begrijpen veel mensen er niets van wat je bezielt om daar aan het water te zitten. Voor ons als karpervisser kan er wel eens iets frustratie opkomen als je helemaal niets vangt, al houdt dit je ook weer scherp. Maar ook bij een volledige blank staat niets in de weg, om nog steeds volop te genieten langs de waterkant!

karpervissers in hun element

Karpervissers in hun element!

Terug naar de natuur, maar niet …

De partij van de dieren kwam eerder deze week met een statement voor een visverbod in Amsterdam. Voor mij is vissen veel meer dan alleen vangen. Het deelnemen in de natuur door te karpervissen geeft mij de kans om even alles achter mij te laten. 100% focus op de karper… Waarschijnlijk heb  jij dit ook, want dit is van toepassing voor veel karpervissers. Iedereen moet terug naar deze natuur, alleen niet met de Partij van de dieren. Die verbied het liever…

Hoewel deelnemen aan en in de natuur vaak prachtig is, krijg ik op een stek als je goed kijkt tijdens het karpervissen vaak een “geheim” van de natuur te zien. Iets moois waar je normaal aan voorbij loopt. Iets wat je niet ziet op het eerste gezicht maar bij het optimale gebruik van je pupillen gaan dit soort zaken je dan opvallen.

Omdat je op een stek toch gebonden zit aan je hengels, krijg je beter de details van de natuur in beeld en zie je dingen die je normaal niet zou zien. Kort door de bocht, je kijkt verder dan je neus lang is.

Foto’s opvallende details

Zo maar een aantal foto’s van voor mij opvallende zaken aan de waterkant!

Geslachte egel

binnenkant bolster tamme kastanje

Je loop er zo overheen. De binnenkant van de bolster van de tamme kastanje.

Vulva Viola

bosviool aan de waterkant

Het hart van een viooltje.

Steentje met kruis

steen met mozaiek

Een klein steentje (1 cm) met een aparte tekening er in.

Plumeau rups

Meriansborstel rups

De Meriansborstel, prachtige rupsen om te zien!

Top die (karper) kop

karper

Ook iedere karper heeft een eigen detail…

Wat zie jij tijdens het vissen op karper?

Heb jij ook opvallende foto’s die jouw beleving van vissen weergeven of is iets gedetailleerd in je gezichtsveld gekomen? Stuur ze eenvoudig via Facebook met evt. je naam en informatie over de foto en zie ze hier en op de Facebook pagina terug.

Ga naar de Facebook pagina en stuur je foto’s door. Klik hier!

Geen foto’s in je bezit die je wilt of kunt delen? Maar je vind dit artikel wel top? Een vind ik leuk, een tweet of plusje zou super zijn!

Share Button

Over Martijn vd Beek

De auteur van dit artikel is Martijn van de Beek. Met karpervissen begonnen in 1996. Zijn passie van het vissen op karper doorgeven aan de jeugd is een van zijn favoriete bezigheden. Niets missen? Stuur hem nu een vriendschap verzoek op Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*