Home / Karper rigs / Combi D-Rig maken – Ton Hogenkamp legt uit

Combi D-Rig maken – Ton Hogenkamp legt uit

Combi D Rig maken

combi d rig

Met de lengte van de rig kun je eenvoudig variëren. Deze korte versie is bijvoorbeeld ideaal als het iets kouder is.

Benodigdheden

Voor de Combi D Rig heb je de volgende spullen nodig.

  • Tube
  • Haak
  • Fluor carbon
  • Soepele onderlijn
  • Wartel
  • Ringetje
  • Elastiekje
  • Onderlijn trekker
  • Aansteker

Stap voor stap uitleg

Knip 30 cm fluor carbon af, en maak het fluor carbon aan de haak door vooraf in het oogje te gaan. Maak daarna een klein stukje tube op een zelfde manier op de lijn. Laat 10 cm fluor carbon staan als zijnde de hair. Pak de punt van de haak en voer deze door het kleine stukje tube. Plaats de tube net na de haak bocht.

Nu haal het ringetje door de “hair” en haal je deze terug door het haakoog. Vervolgens maak je met het lange eind van het fluor carbon de no notless knoop. Na deze knop trek je aan het korte gedeelte op de lus waar het ringetje aanzit van de Combi D rig om deze op wens te maken. Daarna brand je het korte gedeelte af.

Vervolgens vouw je op 2 cm van de haak het fluor carbon dubbel. Vervolgens pak je 30 cm soepele onderlijn en vouw deze door het dubbele gedeelte van het fluor carbon. Wikkel daarna de soepele onderlijn 5 x om de dubbele lus van de andere lijn. Het losse stukje haal je vervolgens door het lusje. Vervolgens trek je het iets geheel aan, maakt het nat en trekt vervolgens stevig de lussen dicht.

Het overige fluor carbon knip je kort af.  Het korte gedeelte van de soepele onderlijn knip je af op zon 0.5 cm en deze brand je af zodat hier een propje ontstaat.

Vervolgens weer een stukje tube over de boilienaald heen schuiven en deze monteren aan de soepele onderlijn. De tube schuif je vervolgens op de knop tussen het soepele en het stijve gedeelte. Vervolgens maak je de wartel aan het eind van de onderlijn op de afstand waar jij mee karpervissen wilt. Nu maak je het elastiekje van aan het ringetje en je Combi d rig is klaar.

shot on the hook combi rig

Ook met shot on the hook te bevissen.

Waarom de Combi D Rig?

Een echte pop up rig! Inzetbaar op ieder water type met geen of lage begroeiing. Zeer agressief prikkend. Daarbij blijft het aas een natuurlijke beweging behouden. Het verschil met de gewone Combi rig is het ringetje wat bij een aanbeet de gehele haaksteel vrij maakt waardoor er eenvoudiger geprikt wordt.

Vragen of meer informatie over de Combi D Rig over over alle andere onderlijnen? Check de Facebook pagina van Ton Hogenkamp of stuur hem een bericht!

Share Button

Over Ton Hogenkamp

Leeft voor rigs, rigjes en nog meer rigs. Bekend van de hand gemaakte karper onderlijnen van The Dude

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*