Home / Karpervissen voor beginners / Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 6)

Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 6)

Welke karperspullen heb je nodig om te starten met karpervissen? (slot deel en aanvulling)

Een artikel voor beginnende karpervissers. Rene de Vries neemt je in meerdere delen mee in een reis langs alle karperspullen. Zo krijg jij een duidelijk beeld over wat je nu echt nodig hebt aan spullen om te beginnen met karpervissen. Nog geen enkel deel gelezen? Lees hier deel 1 

Naar aanleiding van dit laatste deel kun jij een flink aantal karperspullen winnen!

Meedoen? Ga hier naar gratis karperspullen

win gratis karperspullen

Basis uitrusting en meer…

Volgens mij hebben we de basisuitrusting nu op order, alles wat we nu nog zullen kopen is pure luxe. Vis je nog steeds met mäis, dan is nu het moment om over te stappen op ander aas. Er is genoeg te koop zie hiervoor de artikelen die met dit doel geschreven zijn op deze site.
De zaken die we nog kunnen aanschaffen zijn een unster om je vis te wegen zodat je mee kan pochen in de gewichtenstrijd.

Karpervissen next level.

Mogelijk heb je de parkvijver verlaten of zit je te denken om die te verlaten en worden er hogere eisen gesteld aan het materiaal zodat je reeds nu al moet overgaan tot vervanging van bepaalde onderdelen. Zo is altijd handig om een rodpod te hebben voor als je de bank sticks niet de grond in krijgt of op een plek vist waar je ze eenvoudig biet gebruiken kan.

Voerboot of roeiboot

Sportex karperboot

Mogelijk denk je erover om je lijnen niet uit te gooien (wat toch het leukste blijft) maar uit te varen, dan sta je voor de keuze van een boot. Dit kan een voerboot zijn maar natuurlijk ook een roeiboot of vortex-achtig iets.

Denk aan jezelf

Een vlammetje om koffie te zetten of iets te eten te warmen kan natuurlijk ook geen kwaad, dan heb je naast het vlammetje natuurlijk ook iets nodig om de vloeistof (soepie) in op te warmen.

Vissen in de winter

Ben je van plan door te vissen in de echt koude maanden? Dan wordt het ook tijd om een goed warmtepak te kopen of thermo kleding. Bijna ieder merk verkoopt thermo kleding maar als het niet speciaal groen hoeft te zijn dan kan je bij de Hema heel goed slagen voor 20% van de prijs die een karperfabrikant zal vragen voor de groene uitvoering van deze kleding.

Mocht je besluiten om over te gaan op vissen in de koude maanden dan is het absoluut raadzaam om niet te bezuinigen op thermo sokken en hele goede schoenen. Koude voeten houdt in dat de rest van je lijf ook koud wordt hoe warm ingepakt dan ook.

Ontwikkel door in kennis en materialen

rene de vries

Volgens mij is je karperset nu zo goed als compleet alle adviezen die ik nu nog zou geven weet je inmiddels al lang, je bent immers geen beginner meer, het gaat er nu om dat je jezelf gaat ontwikkelen in het vissen zelf en het materieel wat je beschikbaar hebt kan je hier hooguit bij helpen.

Wij van deze website hopen dat je iets aan de info hebt gehad en je kan ons altijd benaderen indien je vragen hebt.

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*