Home / Karpervissen voor beginners / Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 3)

Beginnen met vissen? Welke karperspullen heb je nodig? (Part 3)

Welke karperspullen heb je nodig om te starten met karpervissen?

Een artikel voor beginnende karpervissers. Rene de Vries neemt je in meerdere delen mee in een reis langs alle karperspullen. Zo kun jij een duidelijk beeld krijgen over wat je nu echt nodig hebt aan spullen om te beginnen met karpervissen. Lees hier deel 1 en deel 2.

Karpertrolleys

trolley voor beginnende karpervissers.

In de vorige afleveringen hadden we (gezamenlijk) een basisuitrusting aangeschaft en tussen de regels door stond er zo links en rechts een tipje in verwerkt. We gaan nu een vervolgstapje maken in het materiaal om onze set wat uit te breidden. Als karpervisser wil je wel een beetje luxe om je heen hebben we zijn immers geen commando’s (al zal je soms anders denken als je aan de waterkant de kledingstijl van menig karpervisser zien).

Bedenk wel bij alles wat je aanschaft dat je het moet meeslepen naar de waterkant, natuurlijk zijn er daar ook weer hulpmiddelen voor te vinden zoals een soort kruiwagen die in vaktermen trolley genoemd wordt. Je hebt ze zelfs met een motortje, maar dan ben je wel 800 Euro verder. Voor ons zit dit er nog niet in, we hebben het helemaal nog niet nodig, we beginnen met een karperstoel(tje).

Karperstoelen

karperstoel voor beginners

Karperstoelen heb je in vele maten en gewichten, we kunnen kiezen voor een heel klein en laag stoeltje die niet te verstellen is maar we kunnen ook de keus maken over een iets grotere stoel waarbij de rugleuning te verstellen is en waarbij de poten te verstellen zijn. Deze stoelen zijn over het algemeen wat groter maar het is niet gezegd dat ze ook zwaarder zijn, het is maar net van wat voor materiaal de stoel gemaakt is.

Mijn advies is om een lichtgewicht stoel te kopen waarbij de poten in lengte verstelbaar zijn, zodat je op ongelijke grond altijd je stoel zo kan stellen dat je recht zit. Als dan ook de rugleuning verstelbaar is en lekker hoog kan je lekker zitten aan de waterkant en dit hoeft niet duurder te zijn dan circa 80 Euro.

Bivvy’s, karpertenten, brolleys,

karpertent voor beginners

Onze set begint al lekker te groeien naar een volwaardige karperset. Het is nu tijd om ons eens te gaan verdiepen in een overkapping. Met overkapping bedoel ik tent/oval/bivvy/shelter/brolly of welke naam je het ook wil geven. Ook hier een goed bedoeld advies, koop iets wat je kan inzetten voor meerdere doeleinden.

Hiermee bedoel ik dat je iets moet kiezen waar je de voorkant uit kan ritsen, dan heb je namelijk een oval die je bij lekker weer kan gebruiken om uit de wind te zitten of te schuilen bij een regenbui(tje). Rits je de voorkant erin dan heb je een bivvy en is je onderkomen ook geschikt voor de nacht(en).

Wanneer je er dan ook nog een winterskin bij koopt dan heb je gelijk iets voor de koudere maanden en hierbij ook wat extra opbergruimte. Laat je bij de aanschaf goed informeren over het doek, en dan met name de waterkolom of waterdichtheid. Dit wordt aangegeven in 1000 tallen. Waarbij 2000 aan de lage kant is en 10.000 erg hoog. Let ook goed op het totaal gewicht van je onderkomen.

Als ik dan toch een advies mag meegeven, kijk eens naar de JRC Stealth X-lite bivvy. Deze is licht en je kan de winterskin altijd op een later moment bijkopen.

Wees als eerste op de hoogte voor part 4 voor beginnende karpervissers. Volg ons op Facebook of vul de gegevens in van het reactieveld!

Share Button

Over Rene de Vries

De auteur van dit artikel is Rene de Vries. Hij vist sinds 1996 op karper. Naast auteur op deze website is hij de eigenaar van het reisbureau Fransekarpers.nl voor karpervisvakanties met of zonder accommodatie. Niets missen? Stuur hem een vriendschap verzoek op Facebook of volg hem op Twitter!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*