Home / Beetmelders

Beetmelders

Beetmelders en optonics

Beetmelders

Beetmelders zijn niet meer weg te denken uit de hedendaagse karpervisserij. Een beetmelder is immers een superhandig hulpmiddel tijdens het karpervissen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je wakker worden gaat, op het moment van een aanbeet. Tenminste, dat wil je bereiken! Niet iedere beetmelder is hetzelfde. En over de kwaliteit van de melders is ook genoeg te schrijven. Lees in dit artikel reviews, soorten en mogelijkheden. Natuurlijk hebben we het over de geschiedenis en de toekomst van de beetmelders en optonics. Wil je een beetmelder kopen? Ook dan is dit artikel zeker de moeite waard om te lezen.

De beste beetmelder

beste beetmelder?Wat is de beste beetmelder? Een vraag die vaak gesteld wordt. Je voorkeur voor een beetmelder moet je deels afstemmen op je eigen karpervisserij. Hoe vaak vis, waar, vis je in de nacht en slaap je diep? Misschien ben je wel slechthorend. Allemaal zaken die jij mee moet nemen in de keuze wat de beste beetmelders zijn. Lees verder om de opties te bekijken.

Verschillende opties.

Je kunt het eigenlijk niet bedenken of het is er. Prologic heeft bijvoorbeeld een beetmelder op de markt gebracht met o.a. geluiden van loeiende koeien en kreunende vrouwen. Totaal overbodige opties in mijn optiek. Ook zijn er beetmelders die een complete kerstboomverlichting activeren bij een aanbeet. Leuk, maar wat heb je eraan. Beter is de ontwikkeling van JRC. De JRC DS Solar werkt op zonne-energie. Zo heb je geen batterijen meer nodig. Kijk bij het kopen ook hoe je vist. Als je alleen overdag vist en altijd achter je hengels zit, kun je best met een goedkopere beetmelder uit de weg. Slaap je tijdens het vissen? Dan moet je altijd 100% betrouwbare melders hebben. Persoonlijk heeft een beetmelder met draadloze sounderbox mijn voorkeur. Verder staan hieronder een aantal eigenschappen waar ik naar kijk bij de aanschaf van mijn optonics.

Dit zijn de opties die volgens mij standaard moeten zijn.

  • Verschillende geluiden run en drop back.
  • Aan en uit knop waar je makkelijk bij kunt of een mute functie.
  • Verstelbare volume.
  • Verstelbare gevoeligheid. Ook met detectie van trilling.
  • Draadloze Sounderbox
  • Uitgang voor externe verlichting voor swingers
  • Waterdicht

Goedkoop VS duur

Fox beetmelderJij kunt zelf het beste kijken naar het budget wat je uit wilt geven voor je nieuwe melders. Of dit nu veel of weinig is, let altijd op een aantal punten bij het aanschaffen. Als je melders koopt en vervolgens snel tegen defecten aanloopt is het ook zonde van je centen. Dit is van toepassing op een dure en op een goedkope beetmelder. Er zijn voldoende beetmelders te koop voor een schappelijke prijs. Maar let op zaken als de bevestiging, die moet stevig zijn. Zit er vertraging in de overgang na de sounderbox? Hoelang gaan de batterijen mee? En wat zijn de extra opties die jij nodig hebt. Soms is langer sparen, slimmer dan direct kopen. Bekijk anders eens op marktplaats de tweedehands beetmelders. Laat ze niet versturen, maar haal ze via Marktplaats altijd bij de verkoper op. Koop jij online in een webwinkel? Lees dan goed de productomschrijving in de karper webshops

Vroeger

Mijn allereerste beetmeldersNog steeds kan het… Maar vroeger werden er wakers en swingers gebruikt voor de beetregistratie. Bevestigd aan de lijn vlogen deze in de lucht of zakten zodra er een karper aan het snuffelen was. Later kwamen de beetmelders. Mijn eerste beetmelder staat hier op de foto, deze had ik in het jaar 1997.  Deze melder had binnenin een wieltje met spaken. Hierdoor zat een straaltje die bij onderbreking een signaal door gaf. Zo piepte de eerste melder je midden in de nacht wakker. De allereerste beetmelder ooit schijnt overigens het Heron Alarm te zijn. Helaas heb ik hier geen foto van. Opvallend is dat deze melder gemaakt is door dezelfde ontwikkelaars als van de tegenwoordige Delkims

Toekomst

Niemand kan in de toekomst kijken, verwacht wordt dat er leuke zaken bij komen. Nu ook de videobeelden in opkomst zijn met karpervissen, komt hier misschien wel een combi van in de toekomst. Misschien heb jij nog ideeën voor de toekomst?

Nash Siren RS1 Bite Alarm is echt een waterdichte melder (video Bristol Angling)

Soorten en merken beetmelders

Om tot het beste soort te komen en om te willen weten welke merken er zijn, kun het beste Google gebruiken. En misschien heb je al een idee?

Wat is jou favoriete beetmelder? En waarom? Geef het door bij “Geef een reactie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*