Home / Verhalen/verslagen / Als de lampen uitgaan. (Part 1)

Als de lampen uitgaan. (Part 1)

Hard werken naar succes

vissen op karper

Een week lang karpervissen.

De datum was gepland. De datum die de start van een week lang vissen zou betekenen. Plannen werden er gesmeed tijdens een overleg voor deze sessie. Kort daarna was het plan van aanpak helemaal klaar. Een deel van dit plan bestond uit het bevoeren van de stekken. Dit zou 14 dagen lang dagelijks gebeuren.

Dit betekende wel dagelijks een uur in de auto en dagelijks een uur voeren. Kortom: 14 dagen lang iedere avond 2 uur van huis. Al vorens het voeren begint op de eerste avond, gaan we het water vanuit de boot verder in kaart te brengen. Samen met Klaas mijn vismaat, zijn we er helemaal klaar voor!

Ons water

Het water was van ons, zo voelde het althans. Het is een water waar je amper iemand ziet. Stil en verlaten en ver weg van de bewoonde wereld. Het voeren zelf neemt dan ook veel tijd in beslag. Dit omdat het een behoorlijke route is om bij het water te komen. Als we aan het strandje van het water staan, voel ik het weer.

Dit water gaat ons veel geven. Net als vorig jaar, toen we voor het eerst op jacht waren naar karpers in deze plas. Onbekend en onbemind maakten het zo lekker toen we meerdere succesvolle nachten konden draaien. Deze sessie staat vol verwachting. Het moet weer een succes worden op ons water.

Het water op

Ik tuur meters weg onder water, als we met de boot de plas op varen. Het eerste gedeelte is nog niet geheel verkent tijdens eerdere sessies. Het heldere water maakt de bodem goed zichtbaar. Eerdere dagen heb ik verschillende karpers zien draaien en weet dat de winter echt voorbij is op dit water. Met de boot vinden we nog twee goede stekken die zeker karper op gaan leveren.

De eerste boilies gaan er op. Vanaf de kant is niets te zien van onze bollen. Vanuit de boot kun je de boilies goed zien liggen. Dagelijks zal er een tapijtje worden aangelegd van dit heerlijke karperaas. Over een aantal dagen zullen we opnieuw kijken of de boilies weg zijn. Met die wetenschap passen we de hoeveelheid boilies aan.

Na een aantal dagen kijken we en zijn de meeste boilies weg vanaf de stekken. Een enkeling ligt er nog, hierbij besluiten we door te gaan waar we mee bezig zijn. De hoeveelheid boilies blijft hetzelfde. Het lijkt erop dat de vis er goed van eet.

Karpervissen zoals het hoort

De dag is aangebroken dat we starten met de sessie. Vol goede moed worden er              ’s morgens kilo’s aan materiaal naar de stek gevaren en vervoerd met de trolley. Het gaat warm worden dus voldoende voorraad voor een week aan eten en drinken ligt op onze stek. Twee uur later staat alles in gareel en gaan de rigs het water in. Heerlijk zittend in de zon een windje door het haar. Boekje erbij. Op en top karpervissen!

Het weer

iedere avond en nacht onweer met vissenHet weer staat mij aan. Overdag warm en de nachten zijn anders. Harde wind, regen en onweer. Het laatste hoeft van mij niet zo. Maar het hoort erbij. Tegen de avond geeft de eerste beetmelder een piep. Nogmaals en nogmaals. Dan stopt het weer.

Zodra het donker is verruilen we buiten voor binnen. De tent gaat dicht en snel gaat het lampje uit. Al snel val ik in slaap van de flinke volksverhuizing eerder die dag. Deze nacht trekt er een flinke storing van regen en onweer over ons heen. Na een uurtje is het over. Dit geeft moed. Nu gaat het los komen!!!

Zo’n voorgevoel

Geen karper kunnen vangenAls ik in de morgen wakker ben geworden, valt een ding me direct op. Er klopt iets niet! Dit gaat tegen beter weten in, als ik het probeer weg te wuiven. Bij het ontbijt heb ik het er over met Klaas. Er had gewoon niet geslapen mogen worden vannacht. Geen enkele karper treft het net.

Als ik later die ochtend de hengels eruit draai bedenk ik me nogmaals of we niet wat over het hoofd zien. Alles klopte gewoon in de voorbereiding en tot aan gisteren Alleen de karper? Niets gezien. Koortsachtig zoek ik de verschillen in de nachten van vorig jaar. Die zijn er niet volgens mij… De rigs met aas worden opnieuw uitgevaren. Lees hoe dit verder gaat in part 2

Share Button

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*