Home / Karperaas / 5 opvallende haak aasjes voor in het voorjaar!

5 opvallende haak aasjes voor in het voorjaar!

Opvallend haakaas

HEERLIJK! Het voorjaar is in aankomst en zo langzaam aan komt de natuur weer in werking, inclusief de karper. In het vroege voorjaar heeft het doorgaans geen nut om zwaar te voeren, omdat de karper de meeste dagen nog niet erg veel eet. Hier kun je handig op in spelen en jouw voordeel uithalen!

De tip is dan ook weinig voeren en zorgen voor een opvallend haakaas! Daarom hieronder 5 knallende opvallende verschijningen als aas in het voorjaar voor karpers.

 

 

Witte pop-up

boilies witte pop up

Een simpel wit fluo pop upje. Voor mij het meest effectieve aasje in het voorjaar!

Menig voorjaar heb ik lekker kunnen scoren met een wit popupje van 16 mm. Beetje kruim van boilies, hennep en mais er omheen en een behoorlijk aantal aanbeten werden verzilverd. Was het de kleur of was het de geur? Met fluo wit scoor ik overduidelijk het beste resultaat.

The Niteglow Worms

Niteglow-Worms

Opvallen met glow in the dark!

Opvallend is het zeker: The Niteglow Worms van het bekende merk Enterprise Tackle. 8 uur lang geeft deze glow in de dark worm licht af onderwater. Naast het visuele van de kleur oogt het aas ook erg natuurlijk.

Cipro poeder dip

cipro fluo poeder dip

Cipro fluo powder dip, geen chemische wolk maar een subtiel goed ogend en opvallend aas!

De Cipro fluo powder dip is zeer eenvoudig te gebruiken. Je aas nat maken met water, dip of flavour en door de poeder dip halen. Naarmate de gewenste sterkte en dikte is dit tot 3 keer te herhalen. Onder water zal de dip uitzetten tot een opvallende bol en voelt het aan als slijm van de tijgernoten. Daarbij geeft het een urenlange afgifte van smaak en geur. Naast de geur en smaak valt het onder water visueel extra op door de fluoriserende werking.

Drijvende (imitatie) maden

karper maden

 

In een water waar het even mee valt met bijvangst van witvis zijn de maden in het voorjaar echt aan te raden. Een halve liter levende maden rondom een pop up constructie is een regelrechte val voor de karper. Naast levende kun je ook dode maden of castors toevoegen, mocht je bijvoorbeeld een schuin talud bevissen. Een “maden pop up” maak je vrij eenvoudig met imitatie maden. Er zijn diverse merken die imitatie maden aanbieden. Zo wel in een losse made als trosjes maden. Met maden kun je ook redelijk doorvoeren, en eventueel besprayen met flavour of mixen met meelwormen of muggelarven.

CarpBALLS Wonka sticks

wonka carpballs

De meeste vissers kennen de Winter Wonka’s wel van het merk CarpBALLS. Deze zijn nu ook in sticks verkrijgbaar. Dit is zon aasje wat kan verbazen als helemaal niets anders wil lukken. Met de sticks val je zeker op in de onderwater wereld, naast het visuele aspect bevatten deze sticks smaak en geurstoffen.

Met welk aas boek jij echt succes in het voorjaar? Geef het door bij reacties. En anders een goede vangst!

Share Button

Over Martijn vd Beek

De auteur van dit artikel is Martijn van de Beek. Met karpervissen begonnen in 1996. Zijn passie van het vissen op karper doorgeven aan de jeugd is een van zijn favoriete bezigheden. Niets missen? Stuur hem nu een vriendschap verzoek op Facebook!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*